Albert Goshman al “Realitat o Ficció ?”

/
Lectura: 2 minuts

Podeu escoltar el podcast del programa 34 del “Realitat o Ficció ?” de Tarragona Ràdio, mentre llegiu el “Diari d’un Mag”

“Realitat o Ficció ?” a Tarragona Ràdio – Programa 34

Capítol 34… Albert Goshman

Data Emissió: 26 d’Octubre del 2016… a les 13h00

Avui torna el “Realitat o Ficció ?” del Mag Gerard, al “Diari d’un Mag”…

Com a novetat de la temporada, he renovat el concepte de disseny que encapçalarà els articles dedicats al programa. Realitzaré, un cartell màgic, fet a base de Playmobil, en honor de l’il·lusionista de la Història de la Màgia, de cada mes.

En el programa d’avui, a la secció de la Història de la Màgia, el Mag Gerard parlarà d’Albert Goshman. I les novetats màgiques estaran centrades a desvetllar les claus del pròxim Festival Internacional Teatre Màgic 2016, que arriba a la seva desena edició. Al final de l’article d’avui us desvetllem el cartell i l’accés a la seva programació.

Albert Goshman

Albert Goshman va néixer l’any 1920 i va viure 70 anys. Ell mateix s’autoanomenava “The Baker who is a Faker”, que traduït vindria a ser “El forner que és un mentider”.

Durant la Segona Guerra Mundial, va descobrir un petit llibre sobre monedes i va començar a estudiar màgia. En finalitzar la guerra va ser assidu visitant a una tenda de màgia de Nova York.

Salers i monedes…

A continuació, podreu veure l’acte que el va fer mundialment famós, de monedes i salers… És una barreja de subtilesa, tècnica i bellesa màgica impressionant… Sublim…

https://www.youtube.com/watch?v=Z1oaVZADKDM

En el següent enllaç, podem veure’l fent el mateix joc, al Magic Castle, als Harlem Globetrotters !

Esponjes Màgiques…

Una altra faceta màgica de Albert Goshman és la concepció de jocs de màgia amb elements fabricats amb esponja, boles d’esponja i la comercialització d’aquestes des de la seva empresa de boles d’esponja que tenen fama mundial. Actualment, l’empresa continua, a càrrec del seu fill Steve Goshman.

Magic by Gosh

En el següent document, el podem veure en acció realitzant la seva rutina de cartes a través del diari… Molt bonic… (també estava inclòs en l’acte complet, del vídeo anterior…)

https://www.youtube.com/watch?v=Y7kexhf6iP4

Tota la seva màgia està reflectida en el llibre Magic by Gosh. Publicat aquí, amb el títol “La Magia de Albert Goshman”, per l’Editorial Mystica.

Podreu llegir les primeres pàgines del llibre, oficialment, a issuu.com… Hi trobareu un emotiu pròleg de Gabi Pareras, que parla amb passió de Goshman, uns interessants textos de Milt Larsen, Patrick Page i Dai Vernon… Aquests tres últims textos ens transporten al Magic Castle de Hollywood, ”amb mags que tots semblaven Mandrake” (m’ha fet gràcia aquesta apreciació, que diu en Milt Larsen) i un Goshman que, a priori, desentonava però que es va convertir en mag resident durant 20 anys, d’aquest vertader paradís de la màgia… Un luxe, per ampliar informació, a un sol click !

Primeres pàgines de La Magia de Albert Goshman a issuu.com

Més informació detallada sobre Albert Goshman al següent enllaç, a la Magicpedia de Genii.

Teatre Màgic 2016

Podeu descobrir totes les novetats del 10è Festival Internacional Teatre Màgic 2016 al següent enllaç: Programa Teatre Màgic 2016.

Podeu escoltar el podcast del programa 34 del “Realitat o Ficció ?” de Tarragona Ràdio:

“Realitat o Ficció ?” a Tarragona Ràdio – Programa 34

Daniel Arbonés

daniel.cat

www.magia.cat
Segueix-me al Twitter...
www.twitter.com/offmagia
Fes-te Fan de la nostra pàgina Facebook...
www.facebook.com/offmagia

Daniel Arbonés escriu des de l’any 2006 el “Diari d’un Mag”, ha col·laborat en llibres de màgia, s’ha encarregat de la direcció de premsa d’un Congrés Màgic, ha fet de professor de màgia per a altres mags, ha dirigit Gales Màgiques, imparteix conferències divulgatives, escriu i interpreta espectacles de màgia amb contingut teatral (de carrer, de saló, contes amb màgia). Fins i tot, ha inventat jocs amb objectes tan inversemblants com l’univers dels caramels PEZ…
La seva última creació, RANDOM, és una experiència màgica única en el seu gènere. Un joc d'atzar, en el que l'espectador és protagonista. Cada cop, gaudirà d'un espectacle diferent!

Anterior Article

Demà “Realitat o Ficció ?” al “Diari d’un Mag”…

Següent Article

Crònica Dimarts Màgic. Eric Roumestan a La Seca Espai Brossa

Últims articles de Blog

El Mag Més RANDOM!

Continuem jugant amb els dissenys dels nostres cartells RANDOM… Penso que la diversitat dels nostres cartells