Aniversari

Lectura: 2 minuts

Houdini

Avui és el meu aniversari.
I he pensat: Qui més va néixer un 3 de Juny ?
M’ha fet gràcia veure que en Tony Curtis !!!!
Tony Curtis va fer el paper de Houdini al cinema a la peli del 1953.  La pel·lícula aquí es va dir “El Gran Houdini” (el títol original era simplement: “Houdini”). Un dia parlaré de la mítica pel·lícula, la recordo de la sessió de tarda de TVE. 

O sigui que vaig néixer el mateix dia i mes que qui va interpretar el Houdini cinematogràfic… clar, això m’havia de marcar d’alguna manera, 🙂
Al final del text us explico coses sobre el personatge… però abans una mica de rotllo meu, continuo amb la redacció: “Explica el teu aniversari”:

Els aniversaris son estranys.
Sempre he pensat que no cal mitificar molt el dia del teu aniversari (i totes les expectatives vitals en general), perquè com passa amb les pel·lícules: com menys t’esperes d’alguna cosa, més bona et sembla que és. Tot és qüestió de percepció?. Com la màgia ?
Al meu espectacle celebro l’aniversari d’un espectador que no s’ho espera i això fa que aquell moment sigui més màgic encara.
M’agraden els aniversaris, perquè com passa amb la màgia, hi ha sorpreses.

Us desitjo a tots que tingueu moltes sorpreses, tots els dies de l’any.
Fins la setmana que ve.
Daniel
www.offmagia.com
www.magia.cat

Si seguiu llegint sabreu quina relació hi ha entre Sherlock Holmes i Houdini:

L’any passat en Houdini va tornar a estar d’actualitat per la publicació d’un llibre (“The Secret Life of Houdini”, de William Kalush y Larry Sloman) amb el reclam d’una teoria conspiratòria que deia que l’escapista va ser assassinat i d’una vinculació amb els serveis secrets, una teoria de novel·la (suposo que Hollywood es fixarà aviat de nou amb la història).
En Houdini era molt estimat (la seva mort va causar commoció), però també tenia enemics…
Es dedicava a desemmascarar els falsos parapsicòlegs d’aquella època, sí, els Uri Gellers d’aleshores, que feien creure que invocaven esperits i mostraven falsos fantasmes a les seves sessions (utilitzant jocs de mans). En Harry es colava a les sessions d’espiritisme i els hi tancava la paradeta.
Els espiritistes i / o el fet de ser un espia, haurien provocat un enverinament.
No se si tot això serà veritat o és un guió pensat per fer renéixer el mite i vendre llibres… No em negareu que la història te tots els ingredients d’intriga i misteri.
I per acabar de donar-li ingredients novel·lescos: pels que us agrada en Sherlock Holmes, dir que Sir Arthur Conan Doyle va ser amic personal d’en Houdini i es va enemistar amb ell precisament per aquesta faceta persecutòria cap als estafadors-espiritistes, ja que en Conan Doyle creia en el món dels esperits (i per tant no pensava que eren estafadors).
Ara els seus descendents volen exhumar el seu cos per estudiar les causes de la seva mort. Més informació: Aquí

Ara sí, fins la setmana que ve…
Daniel
www.offmagia.com
www.magia.cat

Daniel Arbonés escriu des de l’any 2006 el “Diari d’un Mag”, ha col·laborat en llibres de màgia, s’ha encarregat de la direcció de premsa d’un Congrés Màgic, ha fet de professor de màgia per a altres mags, ha dirigit Gales Màgiques, imparteix conferències divulgatives, escriu i interpreta espectacles de màgia amb contingut teatral (de carrer, de saló, contes amb màgia). Fins i tot, ha inventat jocs amb objectes tan inversemblants com l’univers dels caramels PEZ…
La seva última creació, RANDOM, és una experiència màgica única en el seu gènere. Un joc d'atzar, en el que l'espectador és protagonista. Cada cop, gaudirà d'un espectacle diferent!

2 Comments

Comments are closed.

Anterior Article

Tot és mentida ! (i una veritat…)

Següent Article

Caminar sobre l’aigua…

Últims articles de Blog

El Mag Més RANDOM!

Continuem jugant amb els dissenys dels nostres cartells RANDOM… Penso que la diversitat dels nostres cartells