Daniel Arbonés

En Daniel, resideix a Barcelona, és titulat en Enginyeria Informàtica i en l’àmbit artístic: escriu i interpreta espectacles de màgia amb contingut teatral.

El seu primer espectacle, “Lladre de Somnis”, estrenat l’any 1999 al Teatre Ateneu de Tàrrega, va ser determinant en la seva manera de concebre l’art màgic. Aquesta superproducció màgica mesclava teatre amb grans il·lusions escèniques, gràcies a un nombrós equip humà, que sempre recordarà, que va fer possible una utopia màgica.

Després d’aquesta experiència teatral destaquem les seves actuacions a la “Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega”, al programa “La Tarda” de Barcelona Televisió i la creació d’un conte amb elements màgics, pel cicle “L’Hora del Conte” de Castellbisbal.

Des de l’any 2006, el seu projecte màgic es complementa amb el “Diari d’un Mag”, un diari digital màgic escrit en primera persona. Es tracta d’un portal web amb característiques úniques, que versa sobre història de l’il·lusionisme, biografies de mags, cròniques d’espectacles, pel·lícules, llibres, còmics, ràdio, programes, anuncis i sèries de televisió amb temàtica màgica, donant visibilitat a l’il·lusionisme entès com un art escènic que es representa en teatres. L’any 2013, el web va ser destacat al programa de televisió “Espai Internet” de TV3.

En paral·lel al seu projecte web divulgatiu, escriu “Off Màgia”, un espectacle de màgia teatral on el mag crea il·lusions enmig de veus en off, cançons, efectes sonors i referències mediàtiques. L’ha representat a teatres i centres cívics. Al Cafè Teatre El Llantiol de Barcelona, al “Festival Internacional Teatre Màgic” de Tarragona, al Teatre El Magatzem de Tarragona i a la marató màgica “Les 12 Hores de Màgia de Barcelona” La Seca Espai Brossa, a Cincómonos Espai d’Art i a molts centres cívics.

L’any 2015, col·labora, junt amb altres il·lusionistes, en el llibre de màgia “Magia de Escenario Sin Complejos” del Mag Gerard. Hi explica dues de les seqüències màgiques del seu repertori: “Tràiler Màgic” i “El Somni de Bess”, creades l’any 2009 i representades per primera vegada en públic, l’any 2010.

L’any 2016, el “Diari d’un Mag” compleix 10 anys, realitza la traducció de les notes de conferència “Magia e Ilusiones Ópticas” del mag francès Cédric Bertox, i s’encarrega de la Direcció de Premsa i Comunicació del “Congreso Mágico Nacional de Manresa 2017”.

El Curs 2017/2018, inicia la tasca de Professor Titular de les Classes de Màgia d’Escena i Saló de l’Associació Catalana d’Il·lusionisme: ACAI-SEI Cercle de Barcelona. S’encarrega de la direcció artística d’espectacles, on hi participen altres il·lusionistes, obres estrenades al Teatre Lluïsos de Gràcia de Barcelona.

La seva proposta de Màgia de Carrer va ser seleccionada l’any 2017 al “Festival d’Arts de Carrer Desplaça’t” organitzat pel Centre Cívic Casa Groga. Aquell mateix any, també actua a les “Delícies d’Estiu” del Centre Cívic Teixonera de Barcelona. L’any 2016 participa a la “Capsa Màgica”, recorregut programat d’Arts de Carrer de Castellbisbal.

L’any 2018 i 2021, participa a l’esdeveniment “Col·leccionistes PEZ Barcelona”, creant, especialment per a l’ocasió, l’espectacle “Màgic PEZ”, que versa sobre l’univers dels caramels PEZ.

L’any 2019 concep, presenta i dirigeix, el “Concert Màgic”, un concert de fi de curs, amb la participació d’altres il·lusionistes, on la màgia acompanya agrupacions musicals, més de 150 músics en directe, fruit d’una col·laboració amb l’Escola Municipal de Música Eixample de Barcelona.

L’any 2020 crea l’Objectiu Màgic, un programa TV Web sobre l’Art de l’Il·lusionisme. Un nou format televisiu d’autor, amb imatges d’arxiu, jocs de creació pròpia, poesia, cinema, llibres i referències televisives vinculades amb el món de la màgia…

L’any 2021 concep “Els Secrets…”, un podcast amb esperit radiofònic sobre l’art de l’il·lusionisme.

Periòdicament, segueix millorant i representant el seu espectacle “Off Màgia”, obra que evoluciona amb el seu autor des de la seva concepció, i que funciona com un mecanisme de rellotgeria, incorporant moments poètics i matisos de teatre màgic escènic, genuïns i molt personals.

La seva última creació, RANDOM, és una experiència màgica única en el seu gènere. Un joc d’atzar, en el que l’espectador és protagonista. Cada cop, gaudirà d’un espectacle diferent!

Cartell RANDOM
Cartells OFF MÀGIA
Tràiler Espectacle OFF MÀGIA
Objectiu Màgic !
Objectiu Màgic !
Concert Màgic
Podcast “Els Secrets”
OFF MÀGIA al Festival Desplaça’t
Tràiler OFF MÀGIA
Intervencions a la Ràdio
El “Diari d’un Mag” a l’Espai Internet de TV3
Entrevista: Daniel Arbonés al programa TV Scènic
OFF MÀGIA de Daniel Arbonés
RANDOM de Daniel Arbonés

Estaré encantat de resoldre qualsevol consulta màgica !