El Escapista

/
Lectura: 2 minuts

El Escapista

El que escriuré avui, ho faré des del meu punt de vista personal, perquè sóc mag, des del meu interès pel món de l’escapisme, pel Houdini, i no pas des del punt de vista del món del còmic, ja que no en sóc un expert.

L’Efecte…
Fa uns mesos vaig parlar d’un còmic que havia descobert: “El Escapista” http://offmagia.blocat.com/post/3633/49941

El Secret…
El que no sabia en aquells moments és que “El Escapista” era un personatge de còmic inventat !, no és un clàssic del còmic, és un personatge creat com un heroi de còmic en una novel·la que parla de les vicissituds dels seus autors (que son també personatges de ficció). La novel·la es diu "Las asombrosas aventuras de Kavalier y Clay" de Michael Chabon. Kavalier i Clay son els dos personatges dins la història que creen el còmic i personatge de “El Escapista”. Estem parlant de ficció dins la ficció, i ara aquesta ficció és real, ja que tinc entre les meves mans els còmics que fins fa poc només existia en la ficció de la novel·la de Chabon.
Doncs una editorial (aquí Planeta DeAgostini Cómics, als EUA: Dark Horse Comics), va decidir fer realitat aquest personatge de còmic de ficció i ja es pot trobar el tercer número. Segons els entesos, els autors que han fet realitat les historietes son una referència en el món del còmic, hi ha hagut, doncs, grans col·laboracions, diferents estils i realment “dóna la sensació” que es tracta d’un còmic de veritat (que ho és), d’un còmic d’un altre segle, un clàssic, reversionat per molts autors fins l’actualitat, un clàssic creat aquest any passat! Estem doncs davant d’una il·lusió, d’un joc de mans en el món real!

Els còmics de “El Escapista” també inclouen (com en els còmics convencionals), comentaris, articles ficticis, parlant de la història de “El Escapista” , de les seves vàries edicions (de mentida), de la història d’aquest còmic(tot mentida), amb noms d’articulistes (tots de mentida, tots inventats, són el propi Chabon). Creant tot plegat la il·lusió “documentada” (de mentida), de que estem davant d’un heroi de ficció “de veritat”, equiparable a Spiderman, Batman, Superman…

El Comentari…
“El Escapista” és un súper-heroi-mag que s’ha escapat d’un llibre per colar-se dins un còmic.
Igual com m’escapo de la realitat quan us escric aquestes línies cada setmana en aquest diari…
Aquesta setmana:
He vist per la tele un joc de mans mal fet per un mag i m’he emprenyat…, deu ser la calor.
Una feina que em lliga de mans i peus de la qual tinc la sensació constant de que me n’he d’escapar…, deu ser la calor.
He revisat uns vídeos de màgia americans sorprenents…, aire fresc per mi.
Estic preparant un nou joc d’escapisme per l’espectacle.
Han començat les rebaixes: m’he comprat les espardenyes que volia, una camiseta amb les lletres “Rocker Inside”(en el fons tinc un rockero dins meu, jeje) i un barret que em servirà per actuar.
He conegut a una persona que es diu (nom i cognom) igual que jo!, això sí que és màgia…
S’ha acabat el fantàstic programa de Cuatro sobre màgia, espero que signin una segona temporada.
Ja és estiu i fa calor…

Pàgines que he trobat sobre “El Escapista” i “The Escapist”:
http://www.zonanegativa.com/?p=2019
http://gdoblog.blogspot.com/2006/03/el-escapista.html
http://www.planetadeagostinicomics.com/articulos_detalle.asp?id=449
http://www.archivodenessus.com/rese/0395/

http://www.sugarbombs.com/kavalier/
Aquest últim enllaç(sembla una pàgina oficial), podreu veure que es parla d’una pel·lícula en preparació sobre la novel·la: “Amazing Adventures of Kavalier & Clay”, en projecte (que no vol dir que es faci segur) a hollywood.

Fins la setmana que ve!

Daniel
diaridaniel@offmagia.com
www.offmagia.com

Daniel Arbonés escriu des de l’any 2006 el “Diari d’un Mag”, ha col·laborat en llibres de màgia, s’ha encarregat de la direcció de premsa d’un Congrés Màgic, ha fet de professor de màgia per a altres mags, ha dirigit Gales Màgiques, imparteix conferències divulgatives, escriu i interpreta espectacles de màgia amb contingut teatral (de carrer, de saló, contes amb màgia). Fins i tot, ha inventat jocs amb objectes tan inversemblants com l’univers dels caramels PEZ…
La seva última creació, RANDOM, és una experiència màgica única en el seu gènere. Un joc d'atzar, en el que l'espectador és protagonista. Cada cop, gaudirà d'un espectacle diferent!

Anterior Article

Què vols que faci desaparèixer ?

Següent Article

Serendipity, màgia, casualitat ?

Últims articles de Blog

El Mag Més RANDOM!

Continuem jugant amb els dissenys dels nostres cartells RANDOM… Penso que la diversitat dels nostres cartells