El Taronger Fantàstic d’en Edward Norton

Lectura: 1 minut

Taronger Fantàstic Robert-Houdin

He vist la pel·lícula: The illusionist protagonitzada per Edward Norton
The illusionist ens trasllada a l’època daurada de l’il·lusionisme.
M’agraden les sessions de màgia que mostra la pel·lícula.
Destacaré un joc que m’emociona perquè ja no es fa avui en dia, és el Taronger Fantàstic. És un joc d’en Robert-Houdin (no confondre amb Houdini, que és posterior, que va copiar-li el nom, estudiar els seus llibres i després renegar d’ell…). Un altre dia parlaré d’en Robert-Houdin (anomenat “El pare de la màgia moderna”…).
Avui parlaré del joc del Taronger Fantàstic que es mostra a la pel·lícula, amb alguna llicència cinematogràfica, però bastant proper a com el feia en Robert-Houdin.
Enlloc d’explicar com es mostra a la pel·lícula, us reproduiré un fragment d’una transcripció, que us tradueixo, d’uns textos de la època, on es descriu el joc, si heu vist o veureu la pel·lícula, podreu fixar-vos fins a quin punt s’assembla a l’original:

“El taronger fantàstic : Robert-Houdin demanava un mocador a una dona, feia una bola amb el mocador, una bola que posava al costat d’un ou, una llimona i una taronja. Aquests quatre objectes desapareixien uns dins els altres i quan estaven tots reunits dins la taronja, aquesta servia per a fer un 'licor fantàstic': la taronja era exprimida entre les mans de Robert-Houdin on es reduïa i esdevenia una pols que es col·locava dins d’un recipient que contenia Esperit de Vi.
Algú portava un Taronger sense flors ni fruits. Una mica de 'licor fantàstic' i inflamable s’encenia i es tirava  sobre l’arbust.
I les branques es carregaven de flors, que de seguida es convertien en fruits, que es distribuïen entre els espectadors, menys una taronja, que es deixava sobre l’arbre, que s’obria en quatre parts, i dins la qual hi havia el mocador demanat prèviament. Dos papallones aletejant l’agafaven per les puntes i el desplegaven i s’elevaven pels aires.”

Que bonic no?, que increïble!, que màgic …
Crec que els mags, ens hauríem de plantejar, copsar l’esperit d’aquella època per crear nous jocs amb aquesta força i poesia …

Fins la setmana que ve
Bona màgia.
Daniel
www.offmagia.com
www.magia.cat

Daniel Arbonés escriu des de l’any 2006 el “Diari d’un Mag”, ha col·laborat en llibres de màgia, s’ha encarregat de la direcció de premsa d’un Congrés Màgic, ha fet de professor de màgia per a altres mags, ha dirigit Gales Màgiques, imparteix conferències divulgatives, escriu i interpreta espectacles de màgia amb contingut teatral (de carrer, de saló, contes amb màgia). Fins i tot, ha inventat jocs amb objectes tan inversemblants com l’univers dels caramels PEZ…
La seva última creació, RANDOM, és una experiència màgica única en el seu gènere. Un joc d'atzar, en el que l'espectador és protagonista. Cada cop, gaudirà d'un espectacle diferent!

Anterior Article

Magia Potagia

Següent Article

Teatre

Últims articles de Blog

El Mag Més RANDOM!

Continuem jugant amb els dissenys dels nostres cartells RANDOM… Penso que la diversitat dels nostres cartells