El triomf màgic de les idees! Esplèndid Txema Muñoz amb “Lumière” al SAT

Lectura: 3 minuts

Ahir es va estrenar l’obra “Lumière” de la Companyia Txema Muñoz al Sant Andreu Teatre de Barcelona. Es representa fins al pròxim 10 d’abril.

“Lumière” és una delícia. Txema Muñoz mescla amb gran virtuosisme màgia, clown, teatre d’objectes, humor gestual i poesia en una obra enginyosa i plena d’idees genials.

Txema Muñoz és una artista amb carrera internacional i és una gran sort tenir-lo actuant, aquests dies, a Barcelona en aquest espectacle que segur que tindrà gran recorregut arreu. Per exemple, “Lumière” s’ha representat durant cinc mesos, amb èxit, a Singapur.

Un personatge que sembla haver sortit d’un film mut de Charlie Chaplin o Buster Keaton. Que espera el tren de la seva vida, que transmet tendresa, amb moments humorístics i bones vibracions. Demostrant que no calen paraules per emocionar.

Els efectes màgics de “Lumière” són clàssics de la màgia que adquireixen tot el sentit del món en l’univers que ens presenta. Veiem grans joies de l’art màgic, ben integrades en aquest bonic univers fet realitat a escena. Jocs clàssics de la història de l’art de l’il·lusionisme ben triats, que demostren que els clàssics funcionen sempre i perduren. Tres exemples dels molts que trobem a l’obra: El moment “botella d’aigua” és hilarant, genera grans riures dels infants a platea. El paraigua un gran encert, un clàssic contextualitzat, que m’agrada tornar a veure als nostres escenaris. Els endolls sublims, lligant-ho amb el fil conductor de la bombeta i desconcertant el públic expectant.

Un espectacle bonic, imaginatiu, ple de bons sentiments i valors positius. En els temps en què vivim, manats per la pressa i per les interferències de tota mena, “Lumière” et reconcilia amb la part positiva del món

Moments màgics, com quan la bombeta es converteix, en creadora d’idees, en una seqüència inoblidable i frenètica definint a la vegada el sentit de l’obra. O bé quan veiem una reproducció en petit, del que veiem a escena…

La música original de Tomás Peire fa que tot tingui sentit. L’escenografia de Sergi Torrelles és un altre dels punts forts de l’obra. Un decorat que guarda secrets que anem descobrint mentre va avançant l’espectacle. El paper que juguen els elements que veiem a escena és un bonic mecanisme, ple de bones idees i que aconsegueix que el puzle finalment encaixi a la perfecció…

Necessitem més espectacles que ens emocionin. “Lumière” de Txema Muñoz és la prova que és possible fer evolucionar l’art màgic mesclant-lo amb altres disciplines i fer-lo més ric encara. Felicitats!

Es nota que hi ha molta feina, que és una producció acurada, treballada i complexa de dur a terme. El treball gestual de Txema Muñoz, la connexió que aconsegueix fer realitat per art de màgia amb el públic. Un teatre ple de gom a gom amb infants que entenen de seguida els moments de participació requerits, subtils moments que fan brillar el conjunt de l’obra.

És una obra màgica, d’aquelles que surts feliç del teatre perquè t’ha emocionat, tot el que passa a l’escenari juga a favor teu, el subtext és potent, té moltes lectures, un infant entendrà una història, xalant amb els moments més de clown i un adult veurà altres matisos que també l’omplirà.

“Lumière” és una delícia. Txema Muñoz mescla amb gran virtuosisme màgia, clown, teatre d’objectes, humor gestual i poesia en una obra enginyosa i plena d’idees genials

Un espectacle bonic, imaginatiu, ple de bons sentiments i valors positius. En els temps en què vivim, manats per la pressa i per les interferències de tota mena, “Lumière” et reconcilia amb la part positiva del món.

Necessitem més espectacles que ens emocionin. “Lumière” de Txema Muñoz és la prova que és possible fer evolucionar l’art màgic mesclant-lo amb altres disciplines i fer-lo més ric encara. Felicitats!

Més informació i entrades:

https://www.sat-teatre.cat/programa/lumiere

https://txemamunoz.com/lumiere/

Tràiler “Lumière” de Txema Muñoz

Fitxa Espectacle

LUMIÈRE
Cia. Txema Muñoz
2, 3, 9 i 10 d’abril
Horari: Ds. 17.30h i Dg. 12h i 17.30h
Durada: 55 min
Sense text
Lumière és un espectacle d’humor màgicament familiar
Mai havia estat tan divertit haver d’esperar el tren. Com si fos una pel·lícula de cinema mut, el Txema Muñoz desitja que arribi i mentre no arriba, la seva imaginació anirà molt més enllà de l’estació on es troba… Una bombeta, una jaqueta i la seva motxilla el transportaran a un lloc màgic. Puges al tren?Fitxa artística
Idea original i interpretació: Txema Muñoz
Banda sonora original: Tomás Peire
Escenografia: Sergi Torrelles
Disseny de vestuari: Piti Demore
Disseny de llum: Mario Andrés Gomez

Daniel Arbonés escriu des de l’any 2006 el “Diari d’un Mag”, ha col·laborat en llibres de màgia, s’ha encarregat de la direcció de premsa d’un Congrés Màgic, ha fet de professor de màgia per a altres mags, ha dirigit Gales Màgiques, imparteix conferències divulgatives, escriu i interpreta espectacles de màgia amb contingut teatral (de carrer, de saló, contes amb màgia). Fins i tot, ha inventat jocs amb objectes tan inversemblants com l’univers dels caramels PEZ…
La seva última creació, RANDOM, és una experiència màgica única en el seu gènere. Un joc d'atzar, en el que l'espectador és protagonista. Cada cop, gaudirà d'un espectacle diferent!

Anterior Article

Màgia 5 Estrelles al Festival Teatre Màgic!

Següent Article

Joc – Paraules Màgiques 4 – Paraules Màgiques

Últims articles de Blog

El Mag Més RANDOM!

Continuem jugant amb els dissenys dels nostres cartells RANDOM… Penso que la diversitat dels nostres cartells