Experi/Mental … L’enginyós espectacle de Raül López Cancho!

Lectura: 3 minuts

El mentalisme entès com un art escènic per entretenir, sempre se situa a una fina línia entre crear il·lusió amb subtilesa i rebutjant promoure qualsevol creença de què el mentalista sigui més especial que un il·lusionista o fer creure a l’espectador que l’actuant té poders reals.

L’espectacle de Raül López CanchoExperi/Mental a la Sala Cincómonos, és dels primers. Per aquesta raó i moltes altres, em va encantar!

En Raül tracta de la millor manera els espectadors, tranquil·litzant-los abans de sortir a ajudar-lo, generant un clima de confiança, fent-los partícips dels seus jocs, sense incomodar-los. Els espectadors de seguida hi confien i s’ho passen bé. Per mi, aquest aspecte és un dels que prioritzo a l’hora de valorar una obra màgica. M’agraden els actuants que integren el públic en el seu espectacle en lloc dels que no ho fan. En Raül fa que en formin part de la millor manera!

Els jocs de l’espectacle són excel·lents, molt bones idees, presentacions enginyoses, descripcions sinceres, dramatització perfecta

Els jocs de l’espectacle són excel·lents, molt bones idees, presentacions enginyoses, descripcions sinceres, dramatització perfecta… Conceptes com “un país”, “els sortejos”, “els esports”, “l’antic Egipte” o “uns daus” adquireixen un altre sentit en mans de l’hàbil discurs d’en Raül.

Em va agradar particularment l’adaptació d’un joc de sobretaula, que no desvetllaré de quin es tracta aquí (aneu a veure’l al teatre, millor mantenir la sorpresa), és un joc que aconsegueix fer participar tota la platea i alhora adapta als nostres temps un clàssic dels mentalistes… La seva versió del quadrat màgic és també impecable, estic acostumat a veure’l realitzar a altres il·lusionistes i és la millor versió que he vist als nostres escenaris… Els experiments que du a terme s’enllacen perfectament amb els conceptes que van apareixent a escena en una pantalla, jocs mentals o curiositats que es complementen perfectament amb les il·lusions en directe.

Imatges de l’espectacle, provinents del web magiamental.cat

Es nota que estem davant d’un espectacle molt treballat fins al més mínim detall, això és percep, l’experiència és completa des que entres al teatre fins que en surts feliç.

És molt interessant com en Raül dona un sentit als jocs mentals que realitza, una possible explicació vinculada amb la lectura del llenguatge corporal, la intel·ligència col·lectiva, tècniques de deducció… Es nota que estem davant d’un espectacle molt treballat fins al més mínim detall, això es percep, l’experiència és completa des que entres al teatre fins que en surts feliç.

Una mostra d’aquesta experiència global: al seu molt recomanable compte d’instagram (Instagram magiamental.cat), el mentalista publica píndoles vinculades amb el seu espectacle, amb disseny acurat i alguns conceptes que veiem a Experi/Mental:

Imatges provinents de: https://www.instagram.com/magiamental.cat/
Imatges provinents de: https://www.instagram.com/magiamental.cat/

Crec que davant dels grans espectacles amb molt pressupost, no només estic parlant dels de màgia, també podríem esmentar musicals o obres de teatre realitzades a grans teatres, que costen molts diners, amb molta gent implicada, amb molta publicitat als grans mitjans i moltes subvencions… Crec que haurien de guanyar la partida els espectacles fets amb molta dedicació, poca gent treballant-hi, fets a mà i amb un resultat professional. Tenen més mèrit, segons el meu parer, que els que tenen grans mitjans. Experi/Mental és un d’aquests espectacles.

Experi/Mental de Raül López Cancho és una joia. Té un relat molt ben construït. Felicitats Raül per fer-lo possible!

Aneu veure Experi/Mental! Passareu una molt bona estona, aprendreu curiositats interessants i gaudireu del que diria que és possiblement un dels millors espectacles, d’aquestes característiques, de l’actual cartellera Barcelonina.

Aneu a la Sala Cincómonos a veure Experi/Mental, que ja està realitzant les representacions de la seva segona temporada! Passareu una molt bona estona, aprendreu curiositats interessants i gaudireu del que diria que és possiblement un dels millors espectacles, d’aquestes característiques, de l’actual cartellera Barcelonina.

Més informació sobre Experi/Mental i reserva d’entrades a: magiamental.cat

Cartell Experi/Mental

Daniel Arbonés escriu des de l’any 2006 el “Diari d’un Mag”, ha col·laborat en llibres de màgia, s’ha encarregat de la direcció de premsa d’un Congrés Màgic, ha fet de professor de màgia per a altres mags, ha dirigit Gales Màgiques, imparteix conferències divulgatives, escriu i interpreta espectacles de màgia amb contingut teatral (de carrer, de saló, contes amb màgia). Fins i tot, ha inventat jocs amb objectes tan inversemblants com l’univers dels caramels PEZ…
La seva última creació, RANDOM, és una experiència màgica única en el seu gènere. Un joc d'atzar, en el que l'espectador és protagonista. Cada cop, gaudirà d'un espectacle diferent!

Anterior Article

Dimecres 22 de Febrer… “Realitat o Ficció?” al “Diari d’un Mag”

Següent Article

Partit per la Meitat al “Realitat o Ficció?”

Últims articles de Blog

RANDOM és RANDOM!

Aquesta setmana, dimecres, publicarem una notícia RANDOM… Recorda que… El pròxim 16 d’Abril tenim nova representació de RANDOM a La