Garcimore: El Mag Assassinat

Lectura: 1 minut

Garcimore Fotos

Avui parlaré de la meva infantesa…, o més aviat d’un mag de quan era petit…
Tinc dos records de màgia d’infantesa a França: un mag fent un joc dificilíssim amb anelles i que em portava de cap (ara el faig a l’espectacle) i un altre al qui li sortia tot malament i que es deia Garcimore…
Garcimore era espanyol (d’albacete) i aquí no va triomfar… Va anar a França i es va fer molt popular al país veí… les seves primeres aparicions televisives foren l’any 1976.
Diuen que va anar a fer una prova aquí i que no el volien perquè li sortia tot malament. Va fer d’aquest defecte una virtut…, es va especialitzar en fer jocs que li sortien aparentment malament, el públic es confiava, reia d’ell i llavors, de cop, sorprenia tothom, feia jocs amb un ratolí blanc que adivinava cartes, també cantava (havia publicat alguns discs humorístics). Recordo dies feliços veient aquest personatge per al tele, imatges borroses d’un nen que veia el món des de dins d’una capsa de cartró.

Fins que un dia va canviar el govern, i la tele es va oblidar d’ell, i la gent també… tot i que ara, pregunta per frança que et diguin el nom d’un mag i el 90% et dirà Garcimore!
Ajudat per la ràbia i la desesperació va escriure un llibre, les seves memòries: “le magicien assassiné“, el mag assassinat… pels mitjans, on explicava el que li havien fet.

L’últim cop que vaig sentir parlar d’ell va ser arrel d’un congrés de mags a França. Uns vellets simpàtics que venien jocs a la fira van començar-me a parlar d’ell. Deien que feia molt temps que no freqüentava l’entorn dels mags.
Segurament va morir trist.
Fa unes setmanes vaig parlar del Pepe Carol, i això que escric ara, té molts punts en comú, sento la mateixa impotència. Estem condemnats (tots plegats, mags i no mags) a caure irremeiablement en el oblit? Cruel.

Penso que si jo me n’he recordat avui, després de 30 anys…, això obre una mica la porta a l’esperança no?

A la xarxa he trobat aquestes pàgines sobre ell. No t’han oblidat tan, veig…
http://www.imdb.com/name/nm0305485/bio
http://www.stars-oubliees.com/les_inclassables/garcimore/rubrique60.html
http://fr.wikipedia.org/wiki/Garcimore

Fins la setmana que ve. Parlaré d’un monstre…, d’un “monstruo”…

Daniel Arbonés escriu des de l’any 2006 el “Diari d’un Mag”, ha col·laborat en llibres de màgia, s’ha encarregat de la direcció de premsa d’un Congrés Màgic, ha fet de professor de màgia per a altres mags, ha dirigit Gales Màgiques, imparteix conferències divulgatives, escriu i interpreta espectacles de màgia amb contingut teatral (de carrer, de saló, contes amb màgia). Fins i tot, ha inventat jocs amb objectes tan inversemblants com l’univers dels caramels PEZ…
La seva última creació, RANDOM, és una experiència màgica única en el seu gènere. Un joc d'atzar, en el que l'espectador és protagonista. Cada cop, gaudirà d'un espectacle diferent!

Anterior Article

La Rosa Blanca

Següent Article

Nessie

Últims articles de Blog

El Mag Més RANDOM!

Continuem jugant amb els dissenys dels nostres cartells RANDOM… Penso que la diversitat dels nostres cartells