Arran del disseny que vaig concebre pel cartell de la Gala de les Olimpíades que vam realitzar el passat dissabte 2 de desembre als Lluïsos Teatre…
Vaig reflexionar sobre aquesta icona, la del mag Alexander, que em va servir de model…
He trobat a la Wikipedia històries molt interessants sobre el personatge…
Claude Alexander Conlin (30 de juny de 1880 – 5 d’agost de 1954), també conegut com Alexander , C. Alexander , Alexander the Crystal Seer i Alexander the Man Who Knows , va ser un autor espiritual americà, mag de vaudeville especialitzat en mentalisme i actes de lectura psíquica, vestits amb vestits d’estil oriental i un turbant emplomat, i sovint usava una bola de cristall com a puntal. A més d’actuar, també va treballar de forma privada per als clients, donant lectures. Va ser autor de diversos llibres de psicologia , així com textos per a artistes escènics. El seu nom artístic va ser “Alexander”, i com a autor va escriure sota el nom de “C. Alexander”. ( Font: Wikipedia )
Alexander va invertir una gran quantitat de diners en la producció i impressió de bells cartells de cromolitografia per al seu espectacle. Quan es va retirar de l’escenari, va mantenir aquests en emmagatzematge i finalment va vendre els cartells no utilitzats i tots els seus equips i accessoris escènics a un comerciant màgic, Robert Nelson, a Ohio el 1944. Nelson al seu torn va vendre parts de l’espectacle i molts dels cartells a un altre mag, Leon Mandrake , que va realitzar una gira al Pacífic nord-oest durant la dècada de 1950 sota el nom d’Alexander per fer ús de la gran oferta de cartells a tot color. D’aquesta manera, els que van veure un espectacle de “Alexander” en la dècada de 1950 van ser testimonis d’un espectacle recreatiu de Mandrake. [2] [4] ( Font: Wikipedia )
A continuació, resultats de la meva recerca…
Cartells Alexander
Els cartells de l’il·lusionista són molt bonics…
Referències en llibres i cinema…
L’altre dia, a l’aparador d’una llibreria vaig veure la tapa d’un llibre, es tracta de La mona de l’assassí, de Jakob Wegelius. I em vaig adonar que veia turbants per tot arreu…
L’actor Sadakichi Hartmann, que va fer de mag de la cort, l’any 1924, al film “El lladre de Bagdad”, si t’hi fixes, s’assembla a Alexander…
El llibre de David Charvet repassa les gestes d’Alexander, l’home que sap…
Alexander… Fotos de l’il·lusionista…
Carlston i El Rei de la Màgia…
Trobo a Infocirco la història de la mítica tenda barcelonina “El Rei de la Màgia”, fragments que parlen de Carles Bucheli, Carlston, que encarnava un personatge d’il·lusionista amb turbant…
En Enero de 1932 Carles Bucheli Sabater, nacido en Barcelona el 9 de abril de 1903 y cliente de Partagàs, se hace cargo de la tienda renovándola pero manteniendo su estructura inicial y el ambiente único que siempre se ha respirado. En la fachada añadió “Casa fundada en 1881” para fijar la fecha de fundación del establecimiento, al conocer el ir y venir de fechas y traslados de los primeros años.
Carlos Bucheli Sabater, cuyo nombre artístico era Carlston y su espectáculo Misterios de la India era el más exitoso de la época, es reconocido como el maestro de los ilusionistas contemporáneos de Cataluña. Tras su muerte, en 1981, su sobrina, Joana Grau Bucheli, quedó al frente de la tienda.
Icona Pop
I tornant a Alexander, és símbol del misteri i l’il·lusionisme. Tinc una baralla Ask Alexander, on ell n’és la icona principal…
Mags amb Turbant en els Còmics…
Sargon The Sorcerer i Yarko The Great, dos còmics que ens recorden un altre cop que les influències màgiques arriben a tots els racons de la cultura…
Fins divendres, amb més màgia, aquí, al “Diari d’un Mag”…
Daniel Arbonés
daniel.cat
www.magia.cat
www.twitter.com/offmagia
www.facebook.com/offmagia