Ken Brooke al “Realitat o Ficció ?”

/
Lectura: 1 minut

Capítol 76… Ken Brooke

Data Emissió: 23 de Desembre de 2021… a les 12h40

Podcast del programa:

A la secció de la Història de la Màgia del Realitat o Ficció ?”, el Mag Gerard parlarà de Ken Brooke… A més, el programa inclourà la secció “Escola de Màgia” i les Recomanacions Màgiques estaran dedicades a Llibres i Capses de Màgia per Nadal.

Ken Brooke

Ken Brooke, mag britànic, nascut l’any 1920. Va començar a fer màgia a l’edat de 7 anys, de més gran es va dedicar a la sastreria. Durant la Segona Guerra Mundial se’l va posar al capdavant d’una unitat d’entreteniment i també entretenia les tropes !

Després de la guerra va acabar contractat a la tenda de màgia Unique Magic Studio de Londres. Durant aquesta època treballava en cabarets de Londres.

L’any 1966 va crear, amb el suport de Frank Farrow, la tenda de màgia: Ken Brooke Magic Place.

A continuació, podràs veure un document d’arxiu, amb moments de Ken Brooke fent màgia…

https://www.youtube.com/watch?v=VKzUUg6UR0A

Alguns mags, com Fred Kaps, Finn Jon, Gaetan Bloom, Johnny Thompson o Ali Bongo van donar a Brooke els drets exclusius de màrqueting dels seus efectes màgics.

Fins i tot Juan Tamariz ! El seu efecte “The Tamariz Rabbits” va fer que el mag guanyés popularitat a Gran Bretanya o als Estats Units, gràcies al fet que Ken Brooke venia l’efecte a la seva botiga.

Tamariz realitzant “The Tamariz Rabbits”

The Tamariz Rabbits (Juan Tamariz)
https://www.youtube.com/watch?v=Ixr7oWCPgyA

Va inventar una versió de “Chase the Ace” (1955), “Fido” (un joc de cartes) i potser va inventar “Professor Cheer’s Comedy Rope” (almenys va ser el primer mag registrat que va fer el truc a Glasgow, Escòcia).

La màgia de Ken Brooke va influenciar a molts il·lusionistes de la seva època. Per exemple: en els efectes màgics que venia a la seva botiga, molt sovint, hi incloïa instruccions pròpies, que reflectien les experiències de les seves actuacions.

Més informació: geniimagazine o wikipedia

Fins demà, aquí, al “Diari d’un Mag”

Daniel Arbonés

daniel.cat

www.magia.cat
Segueix-me al Twitter...
www.twitter.com/offmagia
Fes-te Fan de la nostra pàgina Facebook...
www.facebook.com/offmagia

Daniel Arbonés escriu des de l’any 2006 el “Diari d’un Mag”, ha col·laborat en llibres de màgia, s’ha encarregat de la direcció de premsa d’un Congrés Màgic, ha fet de professor de màgia per a altres mags, ha dirigit Gales Màgiques, imparteix conferències divulgatives, escriu i interpreta espectacles de màgia amb contingut teatral (de carrer, de saló, contes amb màgia). Fins i tot, ha inventat jocs amb objectes tan inversemblants com l’univers dels caramels PEZ…
La seva última creació, RANDOM, és una experiència màgica única en el seu gènere. Un joc d'atzar, en el que l'espectador és protagonista. Cada cop, gaudirà d'un espectacle diferent!

Anterior Article

Meravellós Llibre! “Meravellosos Mags” de Lydia Corry (ed. Blume)

Següent Article

“Els Secrets…” – Episodi 8 – “Bon Nadal… Segona Part”

Últims articles de Blog

El Mag Més RANDOM!

Continuem jugant amb els dissenys dels nostres cartells RANDOM… Penso que la diversitat dels nostres cartells