La crònica de la Gala Festival Màgicus 2016

Lectura: 2 minuts

Dissabte passat vam assistir als Lluïsos Teatre, a la Gala de Màgia del Màgicus 2016.

La Gala és l’acte central, on totes les altres activitats del festival desemboquen…

És un mèrit, el del seu organitzador, l’Albert Olivés, que des de ben jove, com és el seu festival, lluita per potenciar l’art màgic… Necessitem festivals i il·lusionistes com l’Albert que ho fan possible… És molt lloable la tasca realitzada amb el Màgicus… Felicitats !

Els Premis

Primer es van lliurar els premis, als participants al Festival Màgicus… A l’escenari, membres del Jurat, de l’emblemàtica Màgicus que dóna nom i suport al festival, de la SEI-ACAI, de la FISM, de Lluïsos de Gràcia…

El resultat del Màgicus 2016, va ser:

Concurs de Joves Mags

Gran Premi – Desert

1r Premi – Jonmagic, 20 anys de Irura

2n Premi – Paupielmago, 19 anys de Tarragona

3r Premi – Toni el Mag, 14 anys d’Andorra la Vella

Màgia als Mercats

1r Premi – MàgicBel

2n Premi – Acherón Delacroix

El merescut Premi a la Trajectòria, el va rebre Ricardo Marré, per la gran tasca i amor per l’art de l’il·lusionisme…

Gala Màgica

I després dels premis, va començar la Gala, presentada per Brando y Silvana, que van realitzar els seus jocs emblemàtics, entre actuant i actuant. Les seves rutines màgiques sempre tan ben estructurades ! M’encanta el joc dels confetis que va realitzar Silvana, just abans de l’actuació d’Enric Magoo que va cloure l’acte.

L’ordre dels actuants va ser: Jonmagic, Mag Albert, Sergi Buka, Matteo Cucchi i Enric Magoo

Enric Magoo, amb el seu entranyable personatge Frankie, va triomfar. El seu número còmic premiat internacionalment, és una joia i engresca el públic en el seu tarannà desimbolt i humorístic. Tothom estima Frankie ! Un aplaudiment ! És un gust veure’l, de nou, en directe.

Matteo Cucchi, il·lusionista provinent d’Itàlia, va fer un bonic número ambientat en les carreres de cavalls, enginyós i dinàmic…

Destacar, un altre dels artistes de la nit, Sergi Buka, que està aquesta temporada a Catalunya, després dels seus èxits en el circ europeu. Ens va oferir el seu número d’ombres xineses, envoltat de llibres màgics. Una sensibilitat, i demostració que la bona màgia escènica s’intueix, és subtil. Em va agradar tornar-lo a veure en directe, després de la gran experiència de presenciar la seva actuació al Circ Roncalli, fa uns anys a Àustria… L’any 2017, Sergi Buka, serà notícia, amb l’estrena absoluta d’un espectacle al TNC, que segur que serà espectacular !

Els dos joves participants de la nit, Mag Albert, guanyador del 1er Premi Màgicus 2014, ens va oferir les seves grans il·lusions, que van ser molt apreciades pel públic assistent. La vetllada va començar amb l’actuació de Jonmagic, guanyador del 1er Premi Màgicus d’aquest any. L’il·lusionista manipula cartes, amb molta sensibilitat i gran concordança amb la música del seu número. Una jove promesa de la màgia, que ben segur que ha treballat molt per aconseguir muntar el seu número, en una especialitat tan complicada com és l’art de la manipulació, que requereix tanta sang freda en el moment precís. El felicitem !

Vídeos Màgics

Alguns vídeos, similars a les actuacions que vam poder presenciar a la bonica sala teatral dels Lluïsos Teatre

Sergi Buka amb el seu bonic número d’ombres xineses…

https://www.youtube.com/watch?v=GMwPX0K1RfU

https://www.youtube.com/watch?v=IcKnY3HmenM

Matteo Cucchi… El tràiler del seu sorprenent número amb ferradures…

https://www.youtube.com/watch?v=cV1LASX0QWg

Enric Magoo és Frankie J B… Molt divertit, m’encanta quan fa la levitació ell sol  i repeteixo, un privilegi poder-lo veure de nou en directe !

https://www.youtube.com/watch?v=MgM8vOdhSoI

Bon cap de setmana !

Daniel Arbonés

daniel.cat

www.magia.cat
Segueix-me al Twitter...
www.twitter.com/offmagia
Fes-te Fan de la nostra pàgina Facebook...
www.facebook.com/offmagia

Daniel Arbonés escriu des de l’any 2006 el “Diari d’un Mag”, ha col·laborat en llibres de màgia, s’ha encarregat de la direcció de premsa d’un Congrés Màgic, ha fet de professor de màgia per a altres mags, ha dirigit Gales Màgiques, imparteix conferències divulgatives, escriu i interpreta espectacles de màgia amb contingut teatral (de carrer, de saló, contes amb màgia). Fins i tot, ha inventat jocs amb objectes tan inversemblants com l’univers dels caramels PEZ…
La seva última creació, RANDOM, és una experiència màgica única en el seu gènere. Un joc d'atzar, en el que l'espectador és protagonista. Cada cop, gaudirà d'un espectacle diferent!

Anterior Article

Crònica Dimarts Màgic. Eric Roumestan a La Seca Espai Brossa

Següent Article

Gabi Pareras realitzarà una conferència imprescindible al Congrés de Manresa 2017 !

Últims articles de Blog

El Mag Més RANDOM!

Continuem jugant amb els dissenys dels nostres cartells RANDOM… Penso que la diversitat dels nostres cartells