Cartell d'un Festival de Magie Nouvelle de l'any 2018

Magie Nouvelle

/
Lectura: 1 minut

La Magie Nouvelle és un corrent artístic nascut a França, l’any 2002 i creat per Raphaël Navarro, Valentine Losseau i Clément Debailleul, que mescla l’art màgic amb altres arts escèniques com la dansa, la música, el teatre, el mim, titelles, el circ, les arts plàstiques… A més, és una disciplina que combina tècniques clàssiques junt amb les possibilitats artístiques que permet la tecnologia.

Penso que el paper que juga la màgia mesclant-se amb altres arts la transforma en transversal i a més, segur que aquesta col·laboració pot enriquir l’il·lusionisme i així completar el cercle…

Als espectacles de Magie Nouvelle, molt sovint, la màgia és un mitjà per expressar emocions i no té el protagonisme absolut de l’obra.

Els espectacles d’aquest corrent artístic solen ser compromesos socialment, conceptuals i tenen missatge que transcendeix i fan reflexionar l’espectador…

Als espectacles de Magie Nouvelle, molt sovint, la màgia és un mitjà per expressar emocions i no té el protagonisme absolut de l’obra.

A continuació, vídeos que he recollit relatius a la Magie Nouvelle

El primer document resumeix la seva creació amb declaracions d’un dels seus creadors…

Un exemple de Magie Nouvelle, un ball hipnòtic, en aquesta peça anomenada “La Chute”, de la Compagnie 14:20, que és un dels iniciadors d’aquest moviment escènic.

La Chute de Cie 14:20

Monstres de Etienne Saglio, on podem veure titelles i elements casuals que volen pels aires…

Monstres de Etienne Saglio

Màgia amb objectes i malabarismes a Le soir des monstres de Etienne Saglio

Le soir des monstres de Etienne Saglio

Espectacle impressionant de la Cia. Sans Gravité, que vam poder presenciar l’any 2017

Déluge de la Cia. Sans Gravité

L’estimulant número escènic de Laurent Piron

Rainball de Laurent Piron

En seguirem parlant en futurs articles, ja que l’art de l’il·lusionisme, per captar l’atenció de més espectadors ha de renovar-se constantment.

Fins la setmana que ve, amb més màgia, aquí, al “Diari d’un Mag”

Daniel Arbonés escriu des de l’any 2006 el “Diari d’un Mag”, ha col·laborat en llibres de màgia, s’ha encarregat de la direcció de premsa d’un Congrés Màgic, ha fet de professor de màgia per a altres mags, ha dirigit Gales Màgiques, imparteix conferències divulgatives, escriu i interpreta espectacles de màgia amb contingut teatral (de carrer, de saló, contes amb màgia). Fins i tot, ha inventat jocs amb objectes tan inversemblants com l’univers dels caramels PEZ…
La seva última creació, RANDOM, és una experiència màgica única en el seu gènere. Un joc d'atzar, en el que l'espectador és protagonista. Cada cop, gaudirà d'un espectacle diferent!

Anterior Article

Joc – Paraules Màgiques 3 – Tendes de Màgia

Següent Article

Un abril ple de màgia a Tarragona… 16è Festival Internacional Teatre Màgic de Tarragona

Últims articles de Blog

El Mag Més RANDOM!

Continuem jugant amb els dissenys dels nostres cartells RANDOM… Penso que la diversitat dels nostres cartells