Marcel Botella, l’il·lusionista de la sonoritat màgica…

Lectura: 1 minut

La setmana passada, Marcel Botella va realitzar la xerrada “La importància del so i la música en un espectacle de màgia”, a l’ACAI – SEI Cercle de Barcelona.

Pel que fa a l’il·lusionisme, Marcel Botella és compositor i productor de la música d’espectacles del Mag Lari i Màgic Andreu.

Va ser tot un luxe poder gaudir de la seva saviesa…

Ens va explicar que l’àudio potencia la part visual (sigui en un espectacle de màgia o en qualsevol altra manifestació audiovisual); que la música, a vegades, passa en un primer terme, respecte als efectes màgics; que una bona font d’inspiració, a l’hora de triar músiques pels nostres espectacles són les melodies no preponderants, que podem cercar dins les bandes sonores de films; que els efectes de so poden ser aliats de la nostra màgia en el moment més oportú….

També ens va parlar dels volums; que podem fer sonar objectes que no sentim a la vida real ( per tant, la música, el so, es converteixen en un efecte màgic més de la nostra màgia ); de la importància de la música triada per abans i després de l’espectacle; del predomini de la història explicada amb l’ajut de la música envers la màgia; de l’adequació ( imprescindible ) de la música a l’espai teatral que tenim; de la coherència global que ha de tenir la banda sonora d’un espectacle…

En definitiva, que la música connecta directament amb les emocions, ja que el so, la parla, són sentits que tenim, ancestralment, més lligats al nostre instint de supervivència.

Marcel Botella que té una vida plena de casualitats màgiques, amb moltes connexions vitals amb l’il·lusionisme de primera línia, va ser molt generós, explicant-nos detalls pràctics preciosos, d’un dels temes més importants en una proposta escènica, i en particular del que cal tenir en compte en els espectacles de màgia.

Va ser inspirador… Per mi va ser molt especial, ja que els muntatges de so són molt importants a la meva màgia… Moltes Gràcies Marcel !

Fixeu-vos, en la següent actuació de Mag Lari a TV3, un dels números musicats per Marcel Botella, de l’espectacle 25 Il·lusions (llegeix la crònica que vam fer al “Diari d’un Mag”, al següent enllaç)…

Al vídeo, veiem com els efectes i la música quadren perfectament amb la màgia, o és a l’inrevès ?

https://www.youtube.com/watch?v=nOh2hUxkh7U

Fins demà, amb més màgia, aquí, al “Diari d’un Mag”

Daniel Arbonés

daniel.cat

www.magia.cat
Segueix-me al Twitter...
www.twitter.com/offmagia
Fes-te Fan de la nostra pàgina Facebook...
www.facebook.com/offmagia

Daniel Arbonés escriu des de l’any 2006 el “Diari d’un Mag”, ha col·laborat en llibres de màgia, s’ha encarregat de la direcció de premsa d’un Congrés Màgic, ha fet de professor de màgia per a altres mags, ha dirigit Gales Màgiques, imparteix conferències divulgatives, escriu i interpreta espectacles de màgia amb contingut teatral (de carrer, de saló, contes amb màgia). Fins i tot, ha inventat jocs amb objectes tan inversemblants com l’univers dels caramels PEZ…
La seva última creació, RANDOM, és una experiència màgica única en el seu gènere. Un joc d'atzar, en el que l'espectador és protagonista. Cada cop, gaudirà d'un espectacle diferent!

Anterior Article

Els Fantàstics Dimarts Màgics de La Seca Espai Brossa !

Següent Article

Txema presenta el seu nou espectacle “The Postman” a Vilassar de Mar !

Últims articles de Blog

El Mag Més RANDOM!

Continuem jugant amb els dissenys dels nostres cartells RANDOM… Penso que la diversitat dels nostres cartells