Meravellós Hausson ! Crònica “El Saló de les Meravelles” al Teatre Gaudí !

Lectura: 5 minuts

“El Saló de les Meravelles”

“El Saló de les Meravelles” que es representa fins al 12 de desembre al Teatre Gaudí Barcelona és un homenatge a l’art màgic i a les sessions que Robert-Houdin i Georges Méliès realitzaven al París del segle XVII i XVIII.

Hausson recrea l’esperit d’aquelles primeres sessions màgiques, projectant-les al futur, portant-les, en un teatre, al nostre present de forma excel·lent.


A “El Saló de les Meravelles” hi podem veure màgia de saló actualitzada als nostres temps. Veiem com Hausson endevina de manera increïble una carta inventada conjuntament per molts espectadors del públic. Manipula magníficament fitxes de casino, deixa atònits els espectadors amb jocs amb cubs de Rubik i amb la màgia interactiva que inclou a tots els espectadors de platea…

Cal destacar el joc impressionant “Cartomàgia a Cegues”, on tota l’estona, actua amb els ulls tapats i on el públic que l’ajuda, pot manipular les cartes sense control per part del mag, possiblement és l’únic il·lusionista del món que el realitza, un efecte màgic amb vincles ancestrals i que Hausson fa reviure pel públic que assisteix a les seves sessions exclusives de màgia al Teatre Gaudí.

El joc final és espectacular, ja que demostra que Hausson sap perfectament quines decisions faran els espectadors que hi participin.

Ens agrada tornar a veure als escenaris barcelonins, fent temporada en un teatre, a l’il·lusionista Hausson. Quan el veus actuar ja quadra tot a la temporada teatral de la ciutat. L’art màgic hauria d’estar present sempre als nostres teatres, però això donaria peu a un altre article.

A “El Saló de les Meravelles”, hi ha projeccions on podem veure objectes de la història de la màgia, cartells clàssics que ens remet a il·lusionistes mítics, música de jazz que sempre acompanya l’il·lusionista, l’espectacle és un homenatge a l’art de l’il·lusionisme.

També hi ha respecte absolut al públic, ja que anar a un espectacle de Hausson és saber que si surts a ajudar-lo sempre seràs tractat amb respecte, sempre aniràs a gaudir del fet màgic, sempre sortiràs del teatre amb un somriure de felicitat…


En aquesta època que vivim, on la tecnologia, els mòbils, Netflix, molt sovint dominen les nostres vides…

Veure com un espectacle de màgia segueix emocionant al públic em reconcilia amb el món. I aquesta és la clau per la qual han de perdurar els espectacles de màgia en els nostres teatres…

El públic assistent a les Sessions fantàstiques de Hausson al Teatre Gaudí, gaudeix i estic segur que s’oblida per uns moments dels sorolls del dia a dia, per viure moments únics que els apropa, en el fons, als assistents a les primeres sessions fantàstiques de Robert-Houdin on la excel·lència de Hausson els emociona.

Hemeroteca “Diari d’un Mag”

Fa uns anys, vaig escriure el següent amb relació al número “Cartomàgia a Cegues”, que apareix a “El Saló de les Meravelles” i segueix essent el meu joc preferit de l’espectacle…

El número “Cartomàgia a Cegues”, anunciat a la sinopsi de l’espectacle com “possiblement l’únic al món” és increïble i meravellós. L’il·lusionista, amb els ulls completament tapats porta fins a l’infinit el joc de triar cartes d’una baralla per part dels espectadors, en aquest cas en circumstàncies extremes i impossibles… Els espectadors les trien sense que ell en tingui el control… Aquest número és dels més espectaculars que he vist en molt temps. Segons ens ha explicat en Hausson”està basat en un clàssic de la cartomàgia”. Això no li treu cap mèrit, ja que l’artista l’ha sabut rescatar de l’oblit, segur que li ha incorporat els seus coneixements de l’art i el fa reviure amb gran mestria, demostrant la seva habilitat mental, amb un joc amb cartes i molts espectadors implicats. Una obra mestra de l’art màgic.

A la seva àmplia carrera, ha realitzat multitud de propostes de creació en l’àmbit màgic… Fixeu-vos en els cartells inspiradors dels seus espectacles, cuidant al màxim els detalls, manipulacions perfectes, Joan Brossa, treballant amb directors com Hermann Bonnín, textos triats amb criteri, obres que dignifiquen l’art màgic…

Hausson i Segundo de Chomón a la Filmoteca

Aquesta temporada hem pogut veure Hausson en una representació única, a “Màgic Chomón”, un excel·lent espectacle a la Filmoteca, el passat 19 d’octubre, junt amb el pianista Francesc Mora, on màgia i música en directe es mesclaven amb els innovadors films del pioner Segundo de Chomón, en el cicle dedicat enguany al cineasta.

La sessió va ser magistral ! Tot un luxe poder veure màgia, cinema i música en directe tant ben mesclades en un tot homogeni…

Segurament, la proposta tenia alguns punts en comú amb l’espectacle de Jordi Sabatés & Hausson “Música para una ilusión: Universo Chomón”, estrenat l’any 2004. On es poden veure unes imatges emocionants en el següent document, aparegut últimament a youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=Rb6CxMBN4YI

Sinopsi “El Saló de les Meravelles” al Teatre Gaudí Barcelona

“El Saló de les Meravelles” és un encontre amb la màgia de la mà i les mans de Hausson. Un espectacle de màgia, entre el cabaret i el cafèconcert, on es recupera l’encant de les inoblidables sessions del París de Houdin i de Mèlies. Un recorregut inesperat i màgic on l’artista recorre el camí de l’il·lusionisme contemporani amb números inèdits fins ara i que són el preludi d’una nova màgia on tot es possible. Un espectacle ple de números de mentalisme, de prestidigitació, de màgia amb el públic, de prediccions impossibles, de màgiques coincidències sobre un coixí de música de jazz i projeccions que faran encara més singular l’experiència viscuda. Resoldre un cub Rubik sense mirar, memoritzar en 10 segons una baralla de cartes, fe que tot el públic es converteixi en mag o convidar a tothom a anar al Hausson Cocktail bar. Tot això i molt més en aquest increïble espectacle.
GUARDONAT AMB: As de Plata del Certamen Mágico de Madrid. -1r Premi Internacional de Monte Carlo. -1r Premi Nacional de Manipulació -Premi Sebastià Gasch de music-hall com a màxim representant de l’il·lusionisme europeu a Catalunya. -Medalla d’or al Mèrit Màgic. -Premi Nacional de Cultura
DEL 5 DE NOVEMBRE AL 12 DE DESEMBRE | DIVENDRES I DISSABTE A LES 19:00 H, DIUMENGE 20.00 H | EN CATALÀ | SALA PETITA

Tràiler “El Saló de les Meravelles”
https://youtu.be/Evw4t-RIxQs

Més informació i entrades: Enllaç

Fins demà, amb més màgia, aquí, al “Diari d’un Mag”

Daniel Arbonés

daniel.cat

www.magia.cat
Segueix-me al Twitter...
www.twitter.com/offmagia
Fes-te Fan de la nostra pàgina Facebook...
www.facebook.com/offmagia

Daniel Arbonés escriu des de l’any 2006 el “Diari d’un Mag”, ha col·laborat en llibres de màgia, s’ha encarregat de la direcció de premsa d’un Congrés Màgic, ha fet de professor de màgia per a altres mags, ha dirigit Gales Màgiques, imparteix conferències divulgatives, escriu i interpreta espectacles de màgia amb contingut teatral (de carrer, de saló, contes amb màgia). Fins i tot, ha inventat jocs amb objectes tan inversemblants com l’univers dels caramels PEZ…
La seva última creació, RANDOM, és una experiència màgica única en el seu gènere. Un joc d'atzar, en el que l'espectador és protagonista. Cada cop, gaudirà d'un espectacle diferent!

Anterior Article

Comença el 15è Festival Internacional Teatre Màgic de Tarragona !

Següent Article

Mira el capítol “Especial Llibres Màgics” de l’Objectiu Màgic ! ( activitat programada al Festival Teatre Màgic 2021 )

Últims articles de Blog

El Mag Més RANDOM!

Continuem jugant amb els dissenys dels nostres cartells RANDOM… Penso que la diversitat dels nostres cartells