Meravellós Llibre! “Meravellosos Mags” de Lydia Corry (ed. Blume)

/
Lectura: 4 minuts

Sempre és molt recomanable passejar per les llibreries, perquè sempre pots descobrir nous llibres. És el que em va passar fa uns dies amb “Meravellosos Mags”

Es tracta de “Meravellosos Mags” de Lydia Corry, editat a Blume Editorial

L’obra és una joia. Rotundament, et diré que és un llibre per aprendre a estimar l’art màgic. No és el típic llibre que explica jocs de mans sense cap altra aspiració… De fet, a l’obra, no s’explica als infants com fer jocs de mans, ja hi ha altres llibres que exploren aquest objectiu.

En aquest cas ens trobem amb una obra magníficament il·lustrada per Sarah Malley i traduïda al català per Lluïsa Moreno Llort amb coordinació de l’edició catalana de Cristina Rodríguez Fischer. Cal dir els noms que fan néixer les obres artístiques, ja que els llibres no apareixen per art d’encanteri, hi ha molta feina a l’ombra. I en aquest cas, aquesta acurada tasca es nota…

“Meravellosos Mags” fa un recorregut lúdic pel món de l’il·lusionisme, sobrevola fites de la història de la màgia, descriu com és un espectacle, que són els mags i els ajudants dels mags. També dona claus i molt bons consells de com convertir-se en il·lusionista, descobrim com guardar els secrets i aspectes menys coneguts pel gran públic, el que envolta l’art màgic, com per exemple les societats secretes… En un moment brillant, ens descriu de la millor manera possible, què ha de contenir, literalment “la caixa d’eines d’un mag”. El llibre deixa a l’abast dels lectors més curiosos informació molt interessant i imprescindible per endinsar-se en el bonic món de l’il·lusionisme, de la millor manera possible.

L’obra també ens ofereix una visita al món dels autòmats, molt ben documentat i molt divertit. Ens parla de l’ànec de Jacques De Vaucanson, del taronger meravellós de Robert-Houdin o fins i tot del Jugador d’Escacs de Wofgang Von Kempelen. Destaco un moment emocionant, on el llibre es desplega mostrant un dibuix espectacular del mític autòmat.

(per cert vaig parlar al “Diari d’un Mag” del jugador d’escacs, no fa gaire, pots llegir l’article al següent enllaç)

M’encanta com s’utilitza la pàgina desplegable per salvaguardar el secret o com s’expliquen secrets en frases invertides al final de les pàgines (anomenades “secrets per a privilegiats”), donant l’opció a qui no vulgui saber com funciona, de no mirar… A més, els secrets s’expliquen a grans trets, deixant espai a la imaginació… En el llibre, tot està a la vista, però no tothom ho veurà tot. I això em sembla molt enginyós! Jo recomanaria als pares que llegeixen el llibre als seus fills, que no els hi llegeixin la part secreta. Ja la descobriran quan siguin més grans. Tot té un moment, deixeu-los somiar… “Meravellosos Mags” és una obra polièdrica, on cada edat pot trobar la capa de coneixement adient a la seva maduresa. I això em sembla genial!

A “Meravellosos Mags” també se’ns relata petites històries que parlen de grans mags de la història de la màgia. Se’ns descriu els jocs que feien, molt ben explicats, sense revelar en una primera lectura el secret tal com ja he comentat, mostrant què veu l’espectador que presencia l’efecte màgic,  les característiques del seu espectacle i unes anotacions que defineix quin tipus d’efecte màgic realitzava cada un dels mags. Al llibre descobrim Jean Eugène Robert-Houdin, Richard Potter, Harry Kellar, Adelaide Herrmann, l’inevitable Harry Houdini, Howard Thurston i també les il·lusions de mags més actuals com David Copperfield, David Blaine, Derren Brown o Penn & Teller.

També noms que no surten tant als llibres de màgia com Minerva o Talma, mostrant, amb molt bon criteri, que l’art màgic no és només masculí. Durant tot el llibre es donen claus inclusives i em sembla fantàstic que sigui així… A veure si aconseguim, que l’art màgic (com molts altres aspectes de la societat) sigui definitivament més de tots.

Un llibre molt ben documentat, molt atractiu visualment, amb resum gràfic de cada un dels aspectes de l’art màgic, amè, inspirador, molt didàctic, que segur que despertarà la imaginació de qui el llegeixi…

Com a mag m’hagués agradat, de petit, tenir un llibre tan magnífic com aquest, que ben segur m’hagués acompanyat en els meus somnis de nen que volia arribar a ser mag… “Meravellosos Mags” és un llibre que et fa somiar…

Una idea… Segons el meu punt de vista, és un llibre perfecte per agafar-lo de base per crear un espectacle o per utilitzar-lo com a eina pedagògica per als infants, per il·lustrar el ric ventall que ens ofereix el magnífic i tan estimat per mi, art màgic.

El recomano a tots, pels infants ben petits, però també pels més grans que s’inicien en el món de l’il·lusionisme, perquè tinguin un recorregut per l’art màgic, ben elaborat, amb criteri i atractiu… I pels més grans també ! Pels curiosos àvids de llibres bonics i també pels il·lusionistes… Ja que els mags adults, pel simple fet que sabem els secrets, necessitem il·lusionar-nos constantment… I un llibre com “Meravellosos Mags”, farà que recordem i no perdem de vista que el nostre art es deu als nostres avantpassats i amb l’objectiu de seguir fent feliços al nostre públic, projectant-nos en el futur.

T’asseguro que “Meravellosos Mags” aconsegueix fer feliços als lectors, que fan d’espectadors privilegiats del més il·lusionant art del món, plasmat en aquest meravellós llibre…

Més informació sobre “Meravellosos Mags” i pots adquirir el llibre a l’Editorial Blume, al següent enllaç

Fins demà, amb més màgia, aquí, al “Diari d’un Mag”

Daniel Arbonés

daniel.cat

www.magia.cat
Segueix-me al Twitter...
www.twitter.com/offmagia
Fes-te Fan de la nostra pàgina Facebook...
www.facebook.com/offmagia

Daniel Arbonés escriu des de l’any 2006 el “Diari d’un Mag”, ha col·laborat en llibres de màgia, s’ha encarregat de la direcció de premsa d’un Congrés Màgic, ha fet de professor de màgia per a altres mags, ha dirigit Gales Màgiques, imparteix conferències divulgatives, escriu i interpreta espectacles de màgia amb contingut teatral (de carrer, de saló, contes amb màgia). Fins i tot, ha inventat jocs amb objectes tan inversemblants com l’univers dels caramels PEZ…
La seva última creació, RANDOM, és una experiència màgica única en el seu gènere. Un joc d'atzar, en el que l'espectador és protagonista. Cada cop, gaudirà d'un espectacle diferent!

Anterior Article

Dijous 23 de Desembre… “Realitat o Ficció ?” al “Diari d’un Mag”

Següent Article

Ken Brooke al “Realitat o Ficció ?”

Últims articles de Blog

El Mag Més RANDOM!

Continuem jugant amb els dissenys dels nostres cartells RANDOM… Penso que la diversitat dels nostres cartells