Nada X Aquí: un oasi de pau a la televisió…

Lectura: 3 minuts

NadaXAquí

Nada X Aquí: Un oasi de pau a la televisió…

L’altre dia hem van dir que el programa de Cuatro Nada por Aquí és un programa Freak…
I no estic d’acord…
?¿?¿?¿?*#!!!!@!!!@!?¿!!!! (indignació)

Doncs jo trobo més freak aixecar-me el diumenge al matí i veure que fan una cosa que es diu Batuka i Batuka Junior (que en realitat tindria el seu referent catòdic en el mític programa d’aeròbic de la Eva Nasarre), o bé que al Gran Hermano dediquin un programa al gran enigma: On estaran els sostens d’una concursat que es diu Katiusca o Maruska? (això és real, no és una llicència, i el nom no el se), i que en aquest mateix programa hi hagi una presentadora que s’excita per qualsevol tonteria que diuen els que estan tancats allà dins o que diu que es fa pipí a la dutxa, tancar-se dins la casa també és freak…
Hi ha els programes que fan a totes hores, on els contertulis criden tota l’estona defensant o acusant qualsevol tema, tant és, hi ha programes que atorguen als seus participants la clau de la sapiència infinita, son especialistes en tot…
També és peculiar que durant tot l’estiu hi hagi un programa de tele on la gent cantava moooolt malament, com a gran abanderat de la diversió i l’entreteniment.
Però clar… tot això és majoritari no?
Vaig llegir l’altre dia en un article de la Lucía Etxebarria al diari ADN, un comentari que atribuïa a A.M.Matutes crec, que deia que “el pitjor que es pot fer és provocar guerra”, referint-se als programes brossa que es fan actualment a la TV.

El temps en fer un programa brossa segurament és de poques hores, en canvi, cada “Nada X Aquí” te moooolts dies de feina, d’assaig, de preparació, de Qualitat. A la nova temporada conviden a mags internacionals, ahir hi havia el Gaetan Bloom de França i el Brachetti (del que vaig parlar la setmana passada).
Resulta que pel fet que no siguin habituals els programes de màgia en aquest país, és freak el “Nada X Aquí” ?
Doncs la meva resposta, evidentment, és NO.
Un programa que entreté d’una manera sana i divertida no pot ser qualificat així, “Nada por Aquí” és un programa entretingut, impecable, divertit, intel·ligent, original, amb molt bones idees (el número filmat a l’aquari amb els nens, fet pel Piedrahita, va ser genial). És un programa d’amics que es reuneixen i juguen a fer màgia.

He preguntat al JC que té la pàgina el friki català, que ha estudiat el tema freak/friki, que m’il·lustri:
“La paraula freak i friki es fa servir per moltes coses. Ara tot es friki, i tothom se sent orgullós de ser un friki. No se, és com un comodí, té moltes accepcions.
Jo ho entenc així: Son freaks els Matamoros, Mairena, Pozi, o sigui estranys, lletjos.
Son frikis els que tenen aficions o son fans de, coses poc convencionals.
I encara hi ha una altra paraula que es Geek. Que també és ’estranys’ però més encarat al sector informàtic o científic.”

Així doncs hi ha diferència entre freak i friki… gràcies JC.
A veure: evidentment que hi ha mags freaks, així com hi ha informàtics freaks, poetes freaks, botiguers freaks, jefes freaks, …

A la televisió, al teatre, al show business de tot el món, des de fa molts anys, hi ha hagut espectacles de màgia, no és nou, no és estrany.
Ara tenim la sort que n’hi ha un a la televisió, fa molts anys que això no passava, estem en una bona època (programes Shalakabula a TM, Il·lusionadors a TV3, NXA a Cuatro…), ja ho he dit unes quantes vegades des d’aquest diari.
Aquest art, ens ha fet somiar quan hem vist un mag pel carrer, en una festa… ens ajuda a fer la vida més fàcil a vegades i oblidar-nos de la realitat plena de guerres, en tots els sentits…

Fins la setmana que ve

Daniel
diaridaniel@offmagia.com
www.offmagia.com

Links
http://ciwoc.blocat.com/post/2493/35853
http://es.wikipedia.org/wiki/Geek

Daniel Arbonés escriu des de l’any 2006 el “Diari d’un Mag”, ha col·laborat en llibres de màgia, s’ha encarregat de la direcció de premsa d’un Congrés Màgic, ha fet de professor de màgia per a altres mags, ha dirigit Gales Màgiques, imparteix conferències divulgatives, escriu i interpreta espectacles de màgia amb contingut teatral (de carrer, de saló, contes amb màgia). Fins i tot, ha inventat jocs amb objectes tan inversemblants com l’univers dels caramels PEZ…
La seva última creació, RANDOM, és una experiència màgica única en el seu gènere. Un joc d'atzar, en el que l'espectador és protagonista. Cada cop, gaudirà d'un espectacle diferent!

Anterior Article

Arturo Brachetti: Transformar-se, la essència de la màgia.

Següent Article

màgia.cat

Últims articles de Blog

El Mag Més RANDOM!

Continuem jugant amb els dissenys dels nostres cartells RANDOM… Penso que la diversitat dels nostres cartells