Serendipity, màgia, casualitat ?

Lectura: 1 minut

Globus al Diumenge Fotogràfic

Conec una persona que fa molt temps em deia que “la casualitat no existeix”, que les coses passaven perquè havien de passar…, ara fa poc, estic content perquè he tornat a parlar amb ell…

L’altre dia de rebaixes: vaig comprar una camiseta, a punt de pagar amb diners, però, canviant d’idea, perquè sí: “…millor pago amb Visa”, vaig deixar-li la Visa, el Dni, i de cop el noi diu: “Estoy alucinando”. I jo “Què passa?”. I ell, anant a buscar la seva cartera, “ahora lo verás…”. M’ensenya el seu Dni i resulta que es diu igual que jo!, mateixos noms i cognoms…, El meu cognom no és molt habitual i la combinació amb el nom tampoc…
Quina “casualitat”, si hagués pagat amb diners mai no ho hagués sabut…

Fa uns mesos vaig saber, per “casualitat” que el meu quiosquer també feia màgia…

Recordo que en una de les meves primeres actuacions amb molt públic, va venir a presenciar-ho uns components del grup de màgia “Abracadabra”. Us recordeu d’uns mags que posaven dins una capsa d’espases a un Frankeinstein ? a l’ ”Un, Dos, Tres, Responda otra vez”, ells…
Doncs “per casualitat” havien vist un cartell de l’espectacle, em van comentar…
Quin bon auguri que vinguessin, em va fer molta il·lusió, una salutació des d’aquí si algun dia llegiu aquestes paraules per “casualitat”…

Podria explicar més anècdotes…, l’únic dia que el JC va agafar un autobús a Lleida; el mateix rei negre de les dos fotos d’infantesa d’una parella que ara s’han casat; aquest cap de setmana un mag de l’associació m’ha comentat que “per casualitat” es va trobar un altre mag amb mateix nom artístic que ell…
De la mateixa manera que tu ara, potser per “casualitat”, estàs llegint aquest article… Potser estaves buscant la paraula “Màgia”, la paraula “Serendipiti”, la paraula “Superman”, la paraula “Cars”…, i de cop he aparegut jo, explicant-te les meves paranoies…

Em direu que avui, estic místic… i que tot plegat son coincidències fortuïtes… Potser no… Perquè passen les coses ?, Passen perquè passen ? Hi ha una raó? Ens envolta la màgia ?
Quin és el Secret ?, doncs crec que el Secret és està atent a tot i somriure-li a la vida…

Algunes pàgines que he trobat sobre el concepte Serendipity, que s’enfoca veig, des del punt de vista de la recerca científica, hi ha anècdotes curioses i divertides:
http://es.wikipedia.org/wiki/Serendipia
http://www.cienciateca.com/ctsserend.html

Link sobre l’article que vaig fer, fent referència al quiosquer màgic:
http://offmagia.blocat.com/post/3633/69147

Fins la setmana que ve
Daniel
diaridaniel@offmagia.com
www.offmagia.com

Daniel Arbonés escriu des de l’any 2006 el “Diari d’un Mag”, ha col·laborat en llibres de màgia, s’ha encarregat de la direcció de premsa d’un Congrés Màgic, ha fet de professor de màgia per a altres mags, ha dirigit Gales Màgiques, imparteix conferències divulgatives, escriu i interpreta espectacles de màgia amb contingut teatral (de carrer, de saló, contes amb màgia). Fins i tot, ha inventat jocs amb objectes tan inversemblants com l’univers dels caramels PEZ…
La seva última creació, RANDOM, és una experiència màgica única en el seu gènere. Un joc d'atzar, en el que l'espectador és protagonista. Cada cop, gaudirà d'un espectacle diferent!

Anterior Article

El Escapista

Següent Article

Pel·lícules de Mags…

Últims articles de Blog

El Mag Més RANDOM!

Continuem jugant amb els dissenys dels nostres cartells RANDOM… Penso que la diversitat dels nostres cartells