Steve Martin the magician…

/
Lectura: 2 minuts

Morto the magician

Steve Martin the magician…

Molt sovint passa que, persones que no es dediquen, a priori, a fer màgia, descobreixis, que sí, que també son mags o han tingut, en algun moment de la seva vida, una afició, una atracció per la màgia… Woody Allen, Orson Welles, … (nota mental, recopilar-ne més i escriure-ho per un proper escrit…)
La màgia és un art tan polièdric, que pot atreure tot tipus d’inquietuds (des de matemàtics que hi troben una aplicació lúdica fins a dramaturg que troben un suport de fantasia al que escriuen o artistes que juguen amb la imaginació ). Si estimen la màgia, tots són benvinguts.

Doncs, l’Steve Martin també és mag…
Resulta que va treballar en una tenda de màgia de Disneyland quan era jove, resulta que amb la seva faceta de showman ha fet sketchos fen de mag, i que l’any 2001 va concebre un dibuix animat que es diu “Morto the Magician”.
Llegeixo també que l’Steve va ser presentador del mític Saturday Night Live !!!! (sí, les exclamacions son perquè ho tinc molt mitificat). Més info a la wiki: aquí.

Mireu, mireu, el primer vídeo que us mostro, és una actuació seva, a un show televisiu, ni més ni menys que al programa del Carson!!!! (sí, també tinc molt mitificats els presentadors de late night dels Estats Units… quan sento noms com Johnny Carson, David Letterman o Jay Leno m’emociono, no em pregunteu perquè…).
Veureu com l’Steve Martin parodia els mags, es fa anomenar: Flydini. Investigant el tema veig que aquesta actuació va ser popular a Estats Units, ja que he trobat vídeos de mags emulant l’sketch de l’Steve Martin (sí en els comentaris posava Steve Martin, per relacionar-ho).
Link: http://www.youtube.com/watch?v=alD_tukE77Q

I el segon vídeo és un luxe. És el curtmetratge animat escrit per l’Steve Martin, fet en flash especialment pel web, molt divertit. L’ha dirigit en Conrad Vernon , que també ha dirigit Shrek i altres films d’animació.
És una delícia de curt, un espectacle de màgia molt divertit i emocionant…, ah!, és amb música, no us oblideu d’encendre els altaveus…, d’instal·lar-vos còmodament on estigueu i difruteu de… “Morto the Magician”.
Feu click aquí o sobre el flash següent:

Us heu fixat ?, en el fons, l’Steve Martin de carn i ossos recorda moooolt el Morto del dibuix animat, tant pel que fa la caricatura com a l’actuació.
És una paròdia d’un mag, m’agraden les paròdies de mags, perquè, a vegades els mags, tenim tics, som massa clàssics, repetim clixés, fem riure, sempre és bo riure’s d’un mateix.

Boscos Endins
Aquest dijous vam veure "Boscos Endins"(música i lletra: Stephen Sondheim, llibret: James Lapine), el nou musical de Dagoll Dagom. Sempre m’ha agradat quan es juga amb el món dels contes infantils i m’agrada quan se’ls hi dona la volta, i aquesta obra és una joia. El tema de l’obra: Fer-se gran. Que bo!, una obra sobre contes infantils que va sobre fer-se gran, em sembla una idea genial… Mireu el web aquí… la cançó que sona, vaig despertar-me el dia següent tararejant-la…

Fins la setmana que ve.
Daniel
www.magia.cat

Daniel Arbonés escriu des de l’any 2006 el “Diari d’un Mag”, ha col·laborat en llibres de màgia, s’ha encarregat de la direcció de premsa d’un Congrés Màgic, ha fet de professor de màgia per a altres mags, ha dirigit Gales Màgiques, imparteix conferències divulgatives, escriu i interpreta espectacles de màgia amb contingut teatral (de carrer, de saló, contes amb màgia). Fins i tot, ha inventat jocs amb objectes tan inversemblants com l’univers dels caramels PEZ…
La seva última creació, RANDOM, és una experiència màgica única en el seu gènere. Un joc d'atzar, en el que l'espectador és protagonista. Cada cop, gaudirà d'un espectacle diferent!

1 Comment

Comments are closed.

Anterior Article

Street Magic. La màgia em persegueix (3)

Següent Article

House (1)

Últims articles de Blog

El Mag Més RANDOM!

Continuem jugant amb els dissenys dels nostres cartells RANDOM… Penso que la diversitat dels nostres cartells