Houdini m’emociona…

Lectura: 3 minuts

Peli: Houdini

Estic molt emocionat!, aviat tindrem una nova pel·lícula de mags!, una sobre Houdini!. Després de la meravellosa peli: “The prestige”, de “El ilusionista”, “Scoop”, … (hi ha en preparació més pel·lícules amb referències de màgia… una sobre la novel·la “Carter engaña al diablo”, una sobre el “Mago de la guerra”, “The Great Buck Howard…” produïda pel Tom Hanks que no hi ha manera que acabin estrenant…)

I avui parlarem d’una peli sobre Houdini que estrenaran no se sap ben bé quan aquí…
Es diu: “Death Defying Acts” (IMDB), algo així com “Actes de desafiament de la mort”… i ja veuràs tu que aquí la batejaran d’alguna manera poc adequada(encara ric, és un dir, quan penso en “El truco final” enlloc de “El prestigio” que hagués estat més adient, o “The prestige”, que carai!…).
Estic molt content perquè serà sobre el Houdini, i els habituals, ja sabeu la meva devoció per ell.

Houdini ha generat i generarà molts productes al seu voltant: llibres, còmics, museus, jocs de mans que porten el seu nom (sí, petits jocs que pots comprar a les tendes de màgia), és inspirador de text introductori de molts jocs de mans, …

Doncs, segons llegeixo, aquesta pel·lícula (una producció d’Estats Units i Austràlia) tracta de la època final de la vida d’en Houdini (interpretat per Guy Pearce, sí, sortia a la sèrie australiana: Veïns – Neighbours !!!), un Houdini banyat d’èxit(i al tanc d’aigua, je je, no me n’he pogut estar), i obsessionat en contactar via medium amb el més enllà per parlar amb l’esperit de la seva mare. El relat es completa amb un romanç del mag amb una mèdium(Catherine Zeta-Jones). Segons Variety es tracta d’un guió original que barreja vida real d’en Houdini i ficció.
Ara faré un comentari gratuït (ja que encara no he vist la pel·lícula):
Tinc molta curiositat, i a la vegada fa una mica de por quin serà el resultat…, perquè pel que sembla, s’enfocarà la trama cap al tema mèdiums i esperits, i per tant tinc recança que es vegi poca màgia i que hi hagin molts efectes paranormals de pega…
Però no avancem esdeveniments i siguem positius, mireu…, mireu el tràiler, que he vist a blogdecine i que també podeu trobar al youtube:

Jo, francament, quan veig un tanc d’aigua i un mag surtin d’ell (vaig tenir la mateixa sensació quan vaig veure les primeres imatges de The Prestige), al·lucino (i no se si és molt normal, ara que hi penso…).

(Nota Mental: un dia he de parlar d’un telefilm sobre Houdini de fa uns anys)

Ah! El tiet Daniel dóna la benvinguda a aquest món, al Sergi !!!! El naixement d’una personeta, això sí que és màgia! Felicitats a la Montse i a l’Àlex per fer-ho possible…

Daniel
www.magia.cat

Dues Notícies de la setmana, una bona i una dolenta, quina voleu primer?, va, me la trec de sobre…, primer la dolenta:

-Indignat
Estic indignat perquè a Cuatro han decidit 1) Canviar l’hora d’emissió del programa “NadaXAquí” després de dos setmanes d’emissió a les 16h30 per fer-ho a les 21h30 i 2) La reducció considerable de la durada del programa que ha passat a ser de mitja hora (el primer havia durat una hora llarga), amb la inclusió a corre-cuita dels títols de crèdit horitzontals inferiors (a una velocitat impossible de llegir, una xapussa), tallant-ho ràpid al final de l’actuació del David Williamson per donar pas a la pel·lícula a les 22h00: Alerta Máxima 2. Indignant. Enviaré un correu a la cadena, demanant explicacions, però no confio que em responguin, us ho comento si em diuen alguna cosa.

-Monzó
Si encara no heu tingut ocasió de llegir o veure el fantàstic i divertit discurs de Quim Monzó a Frankfurt, us convido a que hi doneu una ullada, perquè és un monòleg d’humor brillant i perquè m’agrada aprendre dels mestres. El podeu llegir aquí(la vanguardia) i veure’l aquí(vilaweb).

Ara sí, fins la setmana que ve.
Daniel
www.magia.cat

Daniel Arbonés escriu des de l’any 2006 el “Diari d’un Mag”, ha col·laborat en llibres de màgia, s’ha encarregat de la direcció de premsa d’un Congrés Màgic, ha fet de professor de màgia per a altres mags, ha dirigit Gales Màgiques, imparteix conferències divulgatives, escriu i interpreta espectacles de màgia amb contingut teatral (de carrer, de saló, contes amb màgia). Fins i tot, ha inventat jocs amb objectes tan inversemblants com l’univers dels caramels PEZ…
La seva última creació, RANDOM, és una experiència màgica única en el seu gènere. Un joc d'atzar, en el que l'espectador és protagonista. Cada cop, gaudirà d'un espectacle diferent!

Anterior Article

Màgia mania

Següent Article

“Magicians” (o: Què faries si, accidentalment, decapitessis algú?)

Últims articles de Blog