Màgia a Blois

Lectura: 1 minut

Museu Màgia

La setmana passada vàrem visitar la regió del Loira a França.
A Blois hi ha el Museu de la Màgia: Maison de la Magie – Robert Houdin.

Robert-Houdin (no confondre amb el mag d’Estats Units Houdini) és aquell mag que va revolucionar el món de la prestidigitació a mitjans del segle XIX, i que al cinema, fa uns mesos, la pel·lícula “El Ilusionista” ens en va mostrar la època i una mica l’esperit d’aquell tipus de màgia, iniciadora de la màgia actual que es fa en teatres, tots els mags li devem un gran reconeixement al erudit, rellotger, inventor, mecànic… i mag de Blois. No és casualitat que al Robert-Houdin se l’anomeni amb molt de respecte: “el pare de la màgia moderna”.

Doncs el museu de màgia de Blois és fantàstic. Una entrada amb columnes que mostren alguns episodis de la història de la màgia, autòmats que fan màgia, sales àmplies, ben estructurades, il·lusions òptiques que s’experimenten en primera persona, cartells de grans mags de l’època daurada en tamany de pòster gegant, vitrines plenes d’objectes, de capses, de grans il·lusions, documents visuals, seccions monogràfiques sobre en Houdini, Robert Houdin, Meliès, el rellotge “màgic” sense mecanisme d’en Robert-Houdin, una tenda amb llibres per iniciar-se, postals, jocs…

I tot plegat arrodonit per un espectacle de màgia molt ben fet, optimista, gents “hortera-lluentons” tipus Las Vegas, tot el contrari: un espectacle modern, contemporani, vital, un divertimento màgic. En l’esperit de la màgia, en un teatre, iniciada per en Robert-Houdin. Realment felicito des d’aquí un altre cop, als mags de l’espectacle, ja ho vaig fer al acabar, quan estaven a la sortida saludant als assistents.

Cal anar al Museu de Màgia de Blois, us ho recomano. Pel públic en general: per entendre i respectar la màgia. Pels mags també: jo m’hi sentia com a casa, molt a gust enmig de tota aquella història, que en el fons, tots en formem part, ja que cal ser conscient del passat per seguir endavant.

Més informació a la pàgina del museu: aquí

Fins la setmana que ve.
Daniel
www.offmagia.com
www.magia.cat

Daniel Arbonés escriu des de l’any 2006 el “Diari d’un Mag”, ha col·laborat en llibres de màgia, s’ha encarregat de la direcció de premsa d’un Congrés Màgic, ha fet de professor de màgia per a altres mags, ha dirigit Gales Màgiques, imparteix conferències divulgatives, escriu i interpreta espectacles de màgia amb contingut teatral (de carrer, de saló, contes amb màgia). Fins i tot, ha inventat jocs amb objectes tan inversemblants com l’univers dels caramels PEZ…
La seva última creació, RANDOM, és una experiència màgica única en el seu gènere. Un joc d'atzar, en el que l'espectador és protagonista. Cada cop, gaudirà d'un espectacle diferent!

1 Comment

 1. Gràcies

  Hola!

  Moltes gràcies a tu!
  M’alegra saber que llegeixes el que escric, i que ho esperis cada setmana, i que m’ho diguis.

  A més, intueixo que ets mag, així doncs, m’alegra molt que un mag em segueixi periòdicament.

  Qualsevol comentari als texts que escric és benvingut.

  Salutacions

  Daniel

Comments are closed.

Anterior Article

Picadilly Circus

Següent Article

Moulinsart

Últims articles de Blog