Abrakebabra pata de kabra…

Lectura: 2 minuts

Quan vaig anar a Irlanda (si algú encara no se n’ha assabentat, aquest estiu vaig anar a Irlanda), quan vaig arribar al primer poble, vaig veure què hi havia un restaurant de menjar ràpid que tenia un nom màgic, es deia: "Abrakebabra", al anar al següent poble vaig poder comprovar que n'hi havia un altre, o sigui que era una cadena…, i llavors vaig decidir "col·leccionar-los”, fer fotos a tots els que veia…, una d'aquestes coses que m'agafen a mi a vegades… i perquè ? doncs, per què era una paraula màgica!
Aquí les teniu…

Abrakebabra

Buscant per la xarxa, no hi havia manera de trobar la pàgina d’aquesta cadena…
Posava al google: abrakedabra, abrakedabra fast food, i no hi havia manera…
?¿?¿????!!!!!@#…
Tornant a mirar les fotos me n'he adonat que la cadena de restaurants no es deia abrakedabra !, no !, resultava que es deia: abrakeBabra, amb B.
Llavors, ho he vist clar, era un joc de mans !
Tota l'estona havia vist un miratge, em "semblava" que era una paraula i en realitat n'era una altra… Us ha passat a vosaltres ara també ? No me n'havia adonat que es tractava d'un joc de paraules, havia tingut tota l’estona davant dels nassos la paraula: abraKEBABra, que resultava ser una barreja de les paraules KEBAB i abracadabra !!!
La màgia molt sovint és això, és tenir la trampa davant dels nassos i no adonar-se’n… M’alegra pensar que per uns moments he estat un espectador innocent…
Una altra reflexió: a vegades, el tenir tan assumit un concepte (com en aquest cas abracadabra), el nostre cervell ens enganya i no llegim totes les lletres. O potser només m’ha passat a mi i sóc un despistat ???

I que vol dir Abracadabra ?
He buscat el significat de la paraula i com que és molt antiga hi ha vàries teories. La que m’agrada més és: "aniré creant mentre parli" (més informació en els links del final d’aquest text).
M’imagino un mag fent aparèixer, creant alguna cosa, mentre va murmurant les paraules màgiques. Mireu com s’escrivia en els pergamins, construint, amb la paraula la lletra Delta grega, a aquesta composició se li atribuïen poders curatius:

a b r a c a d a b r a
 a b r a c a d a b r
  a b r a c a d a b
   a b r a c a d a
    a b r a c a d
     a b r a c a
      a b r a c
       a b r a
        a b r
         a b
          a

Fins la setmana que ve, i ja sabeu, per solucionar qualsevol cosa, només us cal recitar: Abracadabra!!!!
Daniel
www.magia.cat

Enllaços abracadabra:
http://es.wikipedia.org/wiki/Abracadabra
http://es.wikipedia.org/wiki/Abraxas
http://es.wiktionary.org/wiki/abracadabra
http://en.wikipedia.org/wiki/Abracadabra
– Definició enciclopèdia britanica

Daniel Arbonés escriu des de l’any 2006 el “Diari d’un Mag”, ha col·laborat en llibres de màgia, s’ha encarregat de la direcció de premsa d’un Congrés Màgic, ha fet de professor de màgia per a altres mags, ha dirigit Gales Màgiques, imparteix conferències divulgatives, escriu i interpreta espectacles de màgia amb contingut teatral (de carrer, de saló, contes amb màgia). Fins i tot, ha inventat jocs amb objectes tan inversemblants com l’univers dels caramels PEZ…
La seva última creació, RANDOM, és una experiència màgica única en el seu gènere. Un joc d'atzar, en el que l'espectador és protagonista. Cada cop, gaudirà d'un espectacle diferent!

1 Comment

Comments are closed.

Anterior Article

“Magicians” (o: Què faries si, accidentalment, decapitessis algú?)

Següent Article

“Por”

Últims articles de Blog